Frank Busch

Vice Voorzitter, Digitale Technieken, Penningmeester
Frank Busch (Frank B binnen het bestuur); 48 jaar oud


Vlak na mijn achttiende verjaardag behaalde ik mijn rijbewijs én kon ik een derdehands SAAB 99 aanschaffen, toen al een klassieker (volgens mij). Het duurde niet lang of ik werd lid van de SAAB Club Nederland. De Zweedse degelijkheid is roemrucht maar ach, voor iemand met een krap budget is dit een prima manier om met liefhebbers in contact te treden én advies te verkrijgen om zodoende ook gezamenlijk met veel plezier mobiel te blijven. Het duurde jaren voordat ik mijn ultieme doel kon realiseren, een volledige revisie van een 99 Turbo. Deze is toentertijd in het leven geroepen om het hoofd te bieden tegen de V6 concurrentie maar dan zonder de hoge verbruikscijfers, een icoon onder de 4 cilinder motoren.

Mijn buurjongen was veel bezig met Alfa Junior’s en ook enkele vrienden van mij waren aangestoken door de Italiaanse koorts, altijd bezig en trots op de afkomst, een gezonde concurrentie. Al jarenlang had ik de wens om ooit kennis te maken met een klassieke potente 6 cilinder, óf een cabriolet. De FIAT Dino Spider biedt beiden, in mijn ogen de ultieme combinatie.

Bijna drie jaar geleden bood zich de kans aan om de eigenaar te worden van een FIAT Dino Coupé. Het werd een traject van bijna een halfjaar, budgettekort en twijfel omgezet in trots bezit met twee goede vrienden.

Deze Coupé uit 1968 is een origineel Nederlandse, ooit uitgeleverd aan de burgemeester van Middelburg. Later in de midden tachtiger jaren gerestaureerd door Van der Voorde in Vlaardingen en voorzien van 2400 motortechniek aangezien de 2000 niet te reanimeren bleek. Ondertussen is er na aankoop veel aan gedaan en zijn er ettelijke puzzelritten en rally’s mee gereden. Buiten mijn vraagbaak in de vorm van John van der Voorde miste ik een enthousiastelingen verband wat zoveel kan toevoegen aan de beleving van een icoon.
Tijdens de aankoop zijn mijn gegevens doorgegeven aan Jan-Willem Franken. Het werd vlot duidelijk dat hij ermee wilde stoppen, ik tijd en kennis miste om zaken over te nemen maar na enkele maanden werd ik door hem in contact gebracht met Frank Wijnen. Gezamenlijk hebben wij vervolgens een bezoek gebracht aan Jan Willem, het was een zonovergoten middag in zijn tuin en is Bart als zeer enthousiast Dinist genoemd waarna contact met hem is opgenomen. En zo is de cirkel van onze drie eenheid rond.