Frank Wijnen

Voorzitter, Secretariaat, Beheer Register
Frank Wijnen (Frank W binnen het Dino bestuur); 63 jaar oud.


Na een lange loopbaan bij Shell, ben ik in 2010 gepensioneerd. Had weliswaar nog ideeën om op consultancy basis door te werken maar wat medische tegenslag heeft mij onbezoldigd in het vrijwilligers werk doen belanden.
Tijdens mijn Italiaanse jaren voor Shell heb ik de taal onder de knie gekregen en een liefde ontwikkeld voor dit land, zijn bevolking en zijn producten in het bijzonder de merken Fiat en Ferrari. In 1988 heb ik op een mooie augustus middag een bevriende garage geholpen een Fiat Dino Coupe uit 1968 die hij zojuist uit Amerika geïmporteerd had, achteruit in zijn garage te duwen. In augustus 2012 toen het bedrijf van de bevriende garage onteigend werd, kwam de Dino na 24 jaar weer in het daglicht. Prachtige combinatie van Fiat en Ferrari,; geen roest en nog in de eerste lak maar verder mechanisch en motorisch nog wel “wat aandacht nodig”. Oude herinneringen kwamen boven van sleutelen aan de eerste eigen auto en dus……….tegen alle goede raad in de auto aangeschaft en, nu met een andere bevriende garage, alle mankementen hersteld (inclusief de motor) in een periode van ca 6 maanden. Zo gezegd nieuwe organen in een body met gebruikers sporen. Nu rijden Pa en zoon de Dino in puzzelritten en rally’s; worden plannen gemaakt om de Mille Miglia na te rijden en wil ik er beslist bij zijn als het 50 jaar Dino internationaal gevierd gaat worden.
Niet gehinderd door enige Dino kennis en zoekend naar technische hulp en onderdelen, liep ik op een dag Jan Willem Franken tegen het lijf. Na een avondje bomen over Dino’s sta ik buiten, opeens met het archief van Dino rijders onder mijn arm. “Hier, zegt hij, ik heb dit 15 jaar bijgehouden. Zoek een paar medestanders en blaas die club maar eens nieuw leven in”.
Kijk, en zo ben ik erin gerold.