Anniversario Dino 50 anni

10/11/12 Giugno (June) 2016

Al enkele maanden geleden hebben wij in ieder geval alvast de datum gecommuniceerd, deze is zoals ook eerder bericht officieel maar uiteraard zijn er wat zaken gewijzigd. U wist het dus al een tijdje, maar wat deze bijzondere raduno nu echt in zou gaan houden was nog niet duidelijk. Uiteraard wilde ik dit wel duidelijk krijgen, echter in de goede Italiaanse traditie kwam er toen ook anderen aandrongen op inhoud (vooral nadat de Duitse Dino Club zelf al een programma had ontwikkeld voor haar clubleden en daarbuiten), ineens beweging in en is er qua standplaats én inhoud het één en ander veranderd. Dit had overigens ook te maken het organisatie team in Italië zelf.

Deze is namelijk veranderd, eerst was het een lid van de club, nu is het Walter Scudeletti geworden. Deze is meer dan alleen lid van de club, hij staat naast Lincoln Cooper en dus dicht bij het vuur. Hier onder even een foto van de man, naast hem staat overigens Aldo Brovarone, hij is een Dino coryfee welke ook aan het woord komt tijdens deze jubileum raduno.

brovarone_scudeletti

Hij is op leeftijd maar volgens Walter nog zeer kwiek. Walter wist mij nog meer te vertellen, onder andere dat buiten hem ook nog andere coryfeën aan het woord komen en dat er buiten mooie ritten in de omgeving van Turijn met bijbehorende culinaire pitstops er bezoeken gebracht gaan worden aan twee musea, die van FIAT en het automobiel museum. Hieronder even de flyer:

locandina_raduno_2016

De onderdelen van het programma kunnen gevonden worden bij onze Italiaanse vrienden op deze plek: Raduno2016. De .pdf is meteen wat duidelijker.

Een vast omlijnd programma is er nog niet, er kan nog inhoud bijkomen maar duidelijk is dat er voldoende ingrediënten zijn om zake interessant te maken. Aanstaande zaterdag komt een kleine delegatie in Den Haag bijeen om te bespreken wat wij als register vanuit Nederland en België hiermee verder gaan doen.

Wordt aldus vervolgd, volgende week weten we meer en zal er daarna weer een update komen!