Tulpenrallye 2014, maar liefst 3 Dinoisti..

Ook dit jaar is er een afvaardiging Dinoisti actief geweest tijdens de Tulpenrallye. Vanmiddag was de finish in Huis ter Duin in Noordwijk, daarbij voorafgaand de klassieke dubbele sprint over de boulevard. Daarvan overigens verderop een korte impressie.

2000[1]

Zo waren er voor de 2014 editie van de Tulpenrallye 2 equipes die zich hadden ingeschreven om van Annecy naar Noorwijk te rijden. Één van deze equipes bestaat uit Sijmen en Fleur in een prachtige blauwe FIAT Dino Spider.

dinosijmen

Sijmen is mij bekend, ik heb hem eerder ontmoet tijdens rally’s, hij heeft zich ingeschreven in het register en al gauw zou hij ook bekend worden bij het overige ‘bestuur’. Terwijl ik vorige week in Marokko was kreeg ik zo ongeveer een krappe twee dagen voor de start in la douce France een sms of ik nog iemand wist die een koppakingsset had liggen in NL.
Ik heb de hulpvraag even door moeten geven aan onze voorzitter Frank Wijnen en heb later begrepen dat hij bij Martin Willems nog op tijd terecht kon. Zo kon de expert equipe 35 alsnog rijdend aan de start verschijnen.

Helaas bleek dat ‘rijden’ niet optimaal omdat de Dinoplex niet echt deed wat ervan verlangd werd en het eventueel rijden op het noodprogramma zeker niet prettig is tijdens een rally. Zondagavond bleek dat terwijl ik in het vliegtuig terug zat, Bart via Frank Wijnen was doorgegeven als mogelijke oplossig in deze. Bart had nog een complete set liggen vanwege zijn restauratie project en hij is zo uitzonderlijk goed geweest om aan een monteur, heel vroeg in de ochtend, deze af te geven waarna het onderdeel terstond werd ingevlogen en gemonteerd.

Het spreekt voor zich dat dit een unieke situatie is en Bart uiteraard geen onderdelen magazijn is.. Aldus bijzonder actie, de equipe heeft de hele rally uit kunnen rijden met uiteraard de bossen tulpen aan de finish, alhoewel bleek dat de unit van Bart niet de oplossing bleek. Het zou leuk zijn als Sijmen meer zou kunnen vertellen over zijn avontuur.

WP_20140510_019    altAgr2N3kQFDxszUOVtfARHb2QnxIcC8gN5geYDGM262_o

De tweede equipe welke zich heeft ingeschreven dit jaar bestaat uit Theo en Koos, equipe nummer 170, Touringklasse.

Dino2

Eigenlijk weten we niet veel van hen, zij zijn (nog) geen bekenden van het register alleen weet ik toevallig waar de Dino in onderhoud is en ben ik een keer tijdens een rally aangesproken of ik het was die tijdens de vorige Tulpenrallye een defect differentieel heb gehad.. Onze Dino’s lijken dan ook sprekend op elkaar. Graag komen wij in contact!

WP_20140510_009    altAhT5UvUFyXjfhmnZCLkOrd33xlEJM5ksOpjPO7wl0gh-

Want de derde ‘Dino’ equipe dit jaar was een equipe welke alleen tijdens de laatste etappe aanwezig was, de partnerrallye etappe. Team 345 aldus, welke voor deze mini Tulp in de prijzen is gevallen voor deze categorie, de tweede prijs. Hieronder even de boulevard scène én de binnenkomst.

 

 

Verdere interessante zaken kun je vinden op de site www.tulpenrallye.nl. Leuke verslagen van boze burgemeesters tot de uiteindelijke uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *